Wednesday, September 5, 2012

ကညြတ္အသားၿပားကင္

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ကညြတ္(၁၀ေခ်ာင္း)၊၀က္အသားၿပား(၂၀၀ဂရမ္)၊ဂ်င္း/ၾကက္သြန္ၿဖဴ(အနည္းငယ္)၊ဟင္းခတ္မႈန့္အနည္းငယ္၊
Lightsauce(အနည္းငယ္)၊
Sauceၿပဳလုပ္ရန္အတြက္ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
သၾကား-၃ဇြန္း(table spoon)
light sauce-၃ဇြန္း(table spoon)
black sauce-၂ဇြန္း(table spoon)
Oyster sauce-၅ဇြန္း(table spoon)
ငရုပ္ေကာင္းမႈန့္-အနည္းငယ္
ေကာ္မႈန့္-အနည္းငယ္
ေရ-အနည္းငယ္
ခ်က္ၿပဳတ္နည္း
စတင္ခ်က္ၿပဳတ္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ကညြတ္ရိုးကိုအခြံႏႊာ၍သန့္ရွင္းထားပါ။၀က္သားကိုပါးပါးလွီး၍ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္
ၿဖဴအရည္၊ဟင္းခတ္မႈန္၊lightsauceတို့ႏွင့္နယ္၍ကညြတ္ရိုးတြင္ပတ္ပါ။ထို့ေနာက္ပတ္ထားေသာ၀က္သားၿပား
ႏွင့္ကညြတ္ရိုးကို၃လက္မအရြယ္ခန့္လွီးၿဖတ္ၿပီးလွ်င္မီးအပူရွိန္အနည္းငယ္ၿဖင့္ကင္ေပးပါ။ 
သၾကားကိုအနည္းငယ္ေလွာ္ေပးၿပီးေရ၊sauceအားလံုးကိုထည့္၍ပြက္ပြက္ဆူသည္အထိခ်က္ေပးပါ။ေကာ္မႈန့္ကို
ေရအနည္းငယ္ေဖ်ာ္ထည့္ၿပီးၿပစ္လာသည္အထိေမႊေပးပါ။ငရုတ္ေကာင္းမႈန့္အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ၿပစ္လာလွ်င္
မီးကင္ထားေသာကညြတ္အသားၿပားေပၚေလာင္းထည့္၍စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။ 

 
 

No comments:

Post a Comment