Thursday, September 13, 2012

မီးဖိုခန္းထဲမွာ မကုန္သင့္တာမကုန္ေအာင္

အရာရာတိုင္းကို'တစ္၀က္'၀က္ၿပီးသံုးၾကည့္ပါ။တစ္သွ်ဴးကိုတစ္၀က္ပဲသံုးၿခင္း၊အနည္းငယ္အသံုးၿပဳရံုႏွင့္ၿဖဴေဖြးပါ
သည္ဆိုသည့္ဆပ္ၿပာမႈန့္(Detergent)ကိုတစ္၀က္ပဲထည့္ၿခင္း၊ဂြမ္းလံုးစမ်ားကိုတစ္၀က္သာသံုးၿခင္းစသည္ၿဖင့္။
သင္စိတ္ကူရသမွ်အရာတိုင္းကိုတစ္၀က္သာသံုးဖို့စိတ္ကူးပါ။အကယ္၍သည္အၾကံအစည္ကအလုပ္ၿဖစ္ခဲ့လွ်င္သင္
ေငြေခၽြတာႏိုင္ၿပီးစုေဆာင္းမိပါလိမ့္မယ္။အလုပ္မၿဖစ္ခဲ့လွ်င္လည္းဘာတစ္ခုမွဆံုးရႈံစရာမရွိပါ။
ႏို့ဘူးခြံအေဟာင္းေတြ၊ေရသန့္ဘူးခြံအေဟာင္းေတြကိုေရၿဖည့္ၿပီးေရခဲအကန့္ထဲထည့္ကာခဲထားပါ။ေရခဲကတ္ႏွင့္
ေအးခဲသည္ထက္ပိုအသံုးခံပါလိမ့္မယ္။အခ်ိဳရည္ေရာင္စံုသံုးၿပီးစိတ္ၾကိဳက္အေရာင္ေတြဖန္တီးႏိုင္ပါေသးတယ္။ၿပီး
လွ်င္အေဖ်ာ္ယမကာအတြက္ေရခဲၿပင္ဆင္ရာမွာၿဖစ္ေစ၊သီးစံုေဖ်ာ္ရည္ၿပဳလုပ္ရာမွာၿဖစ္ေစအသံုး၀င္ၿပန္ေသးတယ္။
ၾကက္သြန္ႏႊာရင္းမ်က္ရည္က်ၿခင္းမွကင္းေ၀းေစခ်င္ရင္ေတာ့ၾကက္သြန္ကိုအရင္ဆံုးပါးပါးလွီးလိုက္ပါ။ၿပီးမွအခြံေလး
ေတြႏႊာလိုက္ရင္အဆင္ေၿပႏိုင္မွာပါ။
မုန္လာႏႊာတဲ့အခြံႏႊာတံကိုပန္းသီးအခြံႏႊာရာမွာသံုးႏိုင္သလိုမႈိကိုပါးပါးလႊာခ်င္ရင္လည္းသံုးလို့ရပါတယ္။
သင္ေသာက္တဲ့ေကာ္ဖီေတြမကုန္ဘဲပိုလွ်ံေနလွ်င္သြန္မပစ္ပါႏွင့္။ေရခဲေသတၱာထဲကေရခဲသည့္အကန္ထဲမွာထည့္
ၿပီးခဲထားပါ။ေနာက္တစ္ၾကိမ္္သင္ေသာက္ခ်င္ရင္ဘဲၿဖစ္ၿဖစ္၊ေကာ္ဖီေဖ်ာ္ဖို့ပ်င္းလို့ပဲၿဖစ္ၿဖစ္Freezerထဲကထုတ္ၿပီး
microwaveထဲမွာအပူၿပန္ေပးလိုက္ရင္လြယ္လြယ္ကူကူနဲ့ေကာ္ဖီအသစ္တစ္ခြက္ရပါလိမ့္မယ္။ဒါမွမဟုတ္ထမင္း
အိုး၊ဟင္းအိုးပူပူေႏြးေႏြးရဲ့အဖံုးေပၚတင္ၿပီးေကာ္ဖီခြက္အဖံုးေလးဖံုးထားလိုက္ရင္လည္းၿဖစ္ပါတယ္။


No comments:

Post a Comment