Tuesday, September 25, 2012

၁၂မ်ိဳးဟင္းခ်ိဳ

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္၊၀က္၊ဘဲတစ္မ်ိဳးမ်ိဳး(၁၀က်ပ္သား)၊ၾကက္သြန္နီ၃ဥ၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ၂ဥ၊မႈိေၿခာက္ပန္းေၿခာက္အနည္းငယ္စီ၊ၿမဴစြမ္အနည္းငယ္၊
ဘဲဥ၁လံုး၊ေဂၚဖီ၊မုန္ညွင္း၊ပဲသီးအနည္းငယ္စီ။
၁။အသားကိုေရစင္စင္ေဆး၍ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ။
၂။ၾကက္သြန္နီကို၄စိတ္ခြဲ၍တစ္လႊာစီခြာထားပါ။
၃။ေဂၚဖီ၊မုန္ညွင္း၊ပဲသီးတို့က္ိုလွီးထားပါ။
၄။ၾကက္သား(သို့)၀က္သားႏွင့္ၾကက္သြန္ကိုေရႏွင့္ႏူးေအာင္ၿပဳတ္ၿပီးႏူးလွ်င္မႈိေၿခာက္ပန္းေၿခာက္ထည့္ပါ။ေဂၚဖီ၊ပဲသီး
   စသည္တို့ကိုထည့္၍ဘဲဥေခါက္ၿပီးၿမဴစြမ္မထည့္မီထည့္ပါ။
၅။မီးဖိုမွခ်ရန္သင့္ၿပီဟုယူဆလွ်င္ၿမဴစြမ္ထည့္၊ပဲငံၿပာရည္အၾကည္ထည့္ၿပီးအေပါ့အငန္ၿမည္း၍ခ်ပါ။

No comments:

Post a Comment