စားေသာက္ဆိုင္ကအစာေတြမ်ာအမ်ားအားၿဖင့္အဆီ၊ဆားနဲ့ကယ္လိုရီပါ၀င္မႈၿမင့္မားတတ္ပါတယ္။သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ့
အတူအစာစားတာကအစာကိုအလြန္အကၽြံစားၿဖစ္တတ္ေၾကာင္းသိရပါတယ္။ဒါေၾကာင့္အၿပင္မွာအစားအေသာက္စား
တဲ့အခါက်န္းမာေရးနဲ့ညီညြတ္မႈရွိေအာင္လိုက္နာသင့္တဲ့နည္းေတြကိုေဖာ္ၿပေပးလိုက္ပါတယ္။
၁)မွာမည့္အစားအေသာက္အေၾကာင္းေသခ်ာေမးပါ။
တယ္ဆိုတာမသိရင္စားပြဲထိုးကိုေမးၿမန္းႏိုင္ပါတယ္။ဒါမွသင္မထည့္ေစလိုတဲ့အရာေတြကိုမထည့္ခဲ့ဖို့မွာႏိုင္မွာပါ။
၂)ကိုယ္အေလးခ်ိန္ထိန္းေနလွ်င္ေသခ်ုာစဥ္းစားၿပီးမွအၿပင္ထြက္စားပါ။
ကိုယ္အေလးခ်ိန္ထိန္းေနသူေတြအဖို့အၿပင္စားေသာက္ဆိုင္ေတြမွာစားမယ္လို့စဥ္းစားထားရင္အၿပင္ကအစားအေသာက္
ေတြမစားခင္အရင္စဥ္းစားပါ။ကယ္လိုရီ၊အဆီ၊သၾကားနဲ့ဆားစားသံုးမႈကိုထိန္းခ်ဳပ္ႏိုင္ဖို့အိမ္မွာေသခ်ုာခ်က္ၿပဳတ္ထားတဲ့အစာ
ကပိုသင့္ေတာ္ပါတယ္။
၃)ၿမင္ရေသာအဆီမ်ားကိုဖယ္ပါ။
အသားေတြမွာကပ္ၿငိေနတဲ့အေရခြံနဲ့အဆီေတြကိုဖယ္ၿပီးစားေပးတာကၿပည့္၀ဆီစားသံုးမႈကိုေလွ်ာ့ခ်ရာေရာက္ပါတယ္။
၄)အၿခားသူနဲ့ေ၀မွ်စားပါ။
စားေသာက္ဆိုင္ကမွာတဲ့တစ္ပြဲစာပမာဏကၾကီးမားေနရင္အၿခားသူတစ္ဦးနဲ့ေ၀မွ်စားေသာက္သင့္ပါတယ္။ဒါမွမဟုတ္
ပြဲေသးကိုမွာပါ။
၅)အခ်ိဳရည္ကိုေရွာင္ပါ။
အခ်ိဳရည္ေတြကိုမ်ားမ်ားေသာက္တာကကိုယ္အေလးခ်ိန္ကိုတိုးေစပါတယ္။
၆)ဟင္းသီးဟင္းရြက္ကိုမ်ားမ်ားစားပါ။
ဗီတာမင္၊သတၱဳဓာတ္နဲ့တၿခားအာဟာရဓာတ္ေတြမ်ားစြာပါ၀င္တဲ့ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြနဲ့သစ္သီး၀လံေတြကိုမ်ားမ်ား
မွာယူစားေသာက္ပါ။ဒါဆိုရင္အဆီ၊သၾကား၊ဆားနဲ့ကယ္လိုရီပါ၀င္မႈၿမင့္မားတဲ့အစာေတြကိုေလွ်ာ့စားၿဖစ္ေစပါတယ္။
၇)ထမင္းစားၿပီးမွအခ်ိဳပြဲကိုမွာပါ။
ထမင္း၊ေခါက္ဆြဲစတဲ့HeavyMealတစ္ခုကိုစားၿပီးမွသာအခ်ိဳပြဲကိုမွာပါ။စားေသာက္ဆိုင္ကိုေရာက္ေရာက္ခ်င္းထမင္း
လိုHeavyMealနဲ့အတူအခ်ိဳပြဲေတြကိုမွာထားတာမ်ိဳးမလုပ္ပါနဲ့။ဗိုက္ၿပည့္ေနရင္ေတာင္စားသင့္တာထက္ပိုစားမိသြားႏိုင္
ပါတယ္။
၈)အယ္လ္ကိုေဟာပါေသာအရည္မေသာက္ခင္ေရေသာက္ပါ။
အရက္ကိုမေသာက္ဘဲေနႏိုင္ရင္အေကာင္းဆံုးပါ။တကယ္လို့မေနႏိုင္လို့ေသာက္မယ္ဆိုရင္အရက္ကိုမ်ားမ်ားမေသာက္
ႏိုင္ေအာင္ေရကိုအရင္ေသာက္ေပးသင့္ပါတယ္။
၉)ဆီေၾကာ္စာမ်ားကိုတတ္ႏိုင္သမွ်ေရွာင္ပါ။
အဲဒီအစာေတြမွာထပ္ခါတလဲလဲေၾကာ္ထားတဲ့ဆီ(ထရန့္စ္ဖက္စ္)ပါ၀င္မႈၿမင့္မားေနတာေၾကာင့္က်န္းမာေရးနဲ့မညီညြတ္ပါဘူး။
၁၀)သန့္ရွင္းလတ္ဆတ္မႈကိုဆန္းစစ္ပါ။
စားေသာက္ဆိုင္တစ္ခုကိုမ၀င္ခင္သန့္ရွင္းလတ္ဆတ္မႈရွိရဲ့လားဆိုတာကိုဆန္းစစ္ပါ။၀င္ၿပီးမွသန့္ရွင္းမႈအဆင့္အတန္း
ကိုေက်နပ္မႈမရွိရင္ပူေႏြးတဲ့အစားအေသာက္ေတြကိုပဲမွာစားပါ။
No comments:
Post a Comment