Wednesday, August 29, 2012

မုန္လာဥနီဟင္းခ်ိဳ

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား(လူ၄ေယာက္စာ)
ၾကက္သားအေရခြံမပါ(၃၀က်ပ္သား)၊အေနေတာ္အရြယ္မုန္လာဥနီ၄ေတာင့္(အတံုးေလးေတြၿဖစ္ေအာင္တံုးပါ)၊
အာလူး၂လံုး(အခြံခြာအေနေတာ္အတံုးေလးေတြတံုး)၊ၾကက္သြန္နီ(၁လံုး)၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ(၁၀မႊာ)၊နံနံပင္၊မုန္လာရြက္(အနည္းငယ္)
သံလြင္ဆီ(၂ဇြန္း)၊ဆားအနည္းငယ္ငရုတ္ေကာင္းအနည္းငယ္။
ခ်က္ၿပဳတ္နည္း
      အတံုးေလးေတြၿပဳလုပ္ထားတဲ့မုန္လာဥနီ၊အာလူးေတြကိုဒယ္အိုးထဲထည့္ပါ။ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ၄-၅
မိနစ္ခန့္အဖံုးပိတ္တည္ၿပီးေနာက္ၾကက္သားၿပဳတ္ထားတဲ့ၾကက္ၿပဳတ္ရည္ထဲကိုဆားအနည္းငယ္၊အေနေတာ္အရြယ္လွီးၿဖတ္ထားတဲ့
မုန္လာရြက္၊ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတဲ့ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ၾကက္သြန္နီ၊သံလြင္ဆီေတြနဲ့အတူၿပဳတ္ထားတဲ့မုန္လာဥေတြနဲ့အာလူးကိုထည့္ပါ။
ၾကက္ၿပဳတ္ရည္ဆူတဲ့အထိတည္ထားေပးၿပီးဆူပါကငရုတ္ေကာင္းမႈန့္ခပ္ပါ။အေပါ့အငန္ၿမည္းၿပီးအေနေတာ္အရသာကို
ရပါကပန္းကန္ထဲထည့္ကာနံနံပင္ခပ္ၿပီးေသာက္သံုးႏိုင္ပါတယ္။၊

No comments:

Post a Comment