Tuesday, August 21, 2012

Choco marble cakeၿပဳလုပ္နည္း

ဂ်ံဳမႈန့္ႏု(၅က်ပ္သား)၊ၾကက္ဥ(၃လံုး)၊ကိုကိုးမႈန့္(၁ဇြန္း)၊သၾကား(၅ဇြန္း)၊ေထာပတ္(၅က်ပ္သား)၊ႏွမ္းဆီ(၂က်ပ္ခြဲသား)၊ေဘကင္ေပါင္ဒါ(၁ဇြန္း)၊ႏွပ္ၿပီးေကာ္ရည္(၂ဇြန္း)၊ႏြားနို့(အၾကမ္းပန္ကန္တစ္လံုး)။

    1.    ေထာပတ္အရည္ပ်စ္လာေစရန္မီးနဲ့ေႏႊးၿပီးဂ်ံဳမႈန့္၊ေဘကင္ေပါင္ဒါ၊ဆီ၊သၾကား၊ဆားတို့နဲ့ေမႊပါ။
    2. ပူလာရင္ေၾကေအာင္ေခါက္ထားေသာၾကက္ဥနဲ့ေရာေမႊပါ။ၿပီးလွ်င္ႏြားႏို့ပူပူေရာထည့္ၿပီးပ်စ္ခၽြဲလာေအာင္ေမႊပါ။
    3. ေမႊၿပီးလွ်င္အရည္ကိုတစ္၀က္စီခြဲထားပါ။ခြဲထားေသာတစ္၀က္တြင္ေကာ္ဖီရည္၊ကိုကိုးရည္မ်ားထည့္ေမႊပါ။
    4. ဖုတ္ရန္ခြက္တြင္ခြဲထားေသာခြက္တစ္ခြက္စီမွအရည္ကိုဇြန္းၿဖင့္တစ္လွည့္စီခပ္ထည့္ပါ။
    5. ၿပီးလွ်င္တစ္နာရီၾကာေအာင္ဖုတ္ပါ။

No comments:

Post a Comment