Thursday, August 16, 2012

ပုဇြန္ခ်ဥ္စပ္ဟင္းရည္

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ငါးၿပဳတ္ရည္(လက္ဖက္ရည္ခြက္၅ခြက္)၊စပါးလင္(ပါးပါးလွီး၁ေခ်ာင္း)၊သံပရာသီး(အကြင္းလိုက္ပါးပါးလွီး၁လံုး)၊ငရုတ္သီးစိမ္း(အေစ့ထုတ္ၿပီးအနီေရာင္လတ္လတ္)၁ေတာင့္၊ပုဇြန္တုပ္စိမ္းစိမ္း(အခြံမခြာဘဲ)၈ေကာင္၊ကင္းမြန္(သန့္စင္ၿပီးအကြင္းလိုက္လွီး)၂ေကာင္၊ငံၿပာရည္(စားပြဲတင္ဇြန္း)၂ဇြန္း၊ၾကက္သြန္ၿမိတ္ဥ(ႏုတ္ႏုတ္စင္း)၁ဥ၊နံနံ/ရွမ္းနံနံ(ႏုတ္ႏုတ္စင္း)၄ပင္။
  1. ဟင္းရည္ခ်က္မယ့္အိုးထဲကိုငါးၿပဳတ္ရည္၅ခြက္စာထည့္ၿပီးမီးဖိုမွာတည္ပါ။ဟင္းရည္ဆူလာရင္စပါးလင္နဲ့သံပရာသီးစိတ္ေတြထည့္ၿပီး၊ငရုတ္သီးပါထပ္ထည့္ကာ၆မိနစ္ေလာက္ဆက္တည္ထားပါ။
  2. ဟင္းရည္အိုးတည္ထားတုန္းမွာအခြံမခြာေသးဘဲပုဇြန္တုပ္ေတြကိုအၿမီးပိုင္းကအခြံေတြခ်န္ထားၿပီးအေပၚပိုင္းကအခြံခြာကာေက်ာေပၚကအညစ္အေၾကးကိုသန့္စင္ပါ။
  3. ဟင္းရည္ဆူလာရင္ပုဇြန္တုပ္၊ကင္းမြန္နဲံငံၿပာရည္ေတြထည့္ၿပီး၄-၅မိနစ္ေလာက္ဆက္တည္ပါ။ဟင္းရည္ကေနထူးထူးၿခားၿခားရနံ့ေတြေမႊးၿပီဆိုရင္ဟင္းရည္တည္ခင္းမယ့္ခြက္ေတြမွာေၿပာင္းထည့္ၿပီးႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတဲ့နံနံနဲ့ၾကက္သြန္ၿမိတ္ဥေတြကိုၿဖဴးေပးကာသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

1 comment:

  1. ပုဇြန္ခ်ဥ္စပ္ဟင္းေလးလဲေသာက္သြားပါတယ္

    ReplyDelete