Thursday, August 23, 2012

လိေမၼာ္သီးကိတ္

လိေမၼာ္သီး(၃လံုး)၊သံပရာသီး(၁လံုး)၊ၾကက္ဥ(၁လံုး)၊ေၿပာင္းဖူးမႈန့္(အၾကမ္းပန္းကန္တစ္လံုး)၊သၾကား(လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္၁လံုး)၊ေရ(လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္၁လံုး)၊ဆား(အနည္းငယ္)။
  1. လိေမၼာ္သီးနဲ့သံပရာသီးကိုအခြံႏႊာ၍နယ္ပါ။ရေသာအရည္ႏွင့္အဖတ္ကိုၾကက္ဥအႏွစ္၊ေရ၊သၾကား၊ဆား၊ေၿပာင္းဖူးမႈန့္တို့ၿဖင့္သမေအာင္ေရာေမႊပါ။
  2. အိုးတြင္အရည္မ်ားထည့္၍မီးဖိုေပၚတင္ၿပီးက်ိဳပါ။
  3. ၁၀မိနစ္ၾကာလွ်င္ဖိုမွခ်ၿပီးေအးလွ်င္ၾကက္ဥအကာကိုသၾကားၿဖင့္ေရာေခါက္၍အေပၚမွေလာင္းၿပီးခြက္တြင္ထည့္၍အေပၚမီးေအာက္မီးၿဖင့္ဖုတ္ပါ။

No comments:

Post a Comment