ကုလားပဲ၊ပဲနီေလး၊ပဲ၀ါေလးအစရွိတဲ့ပဲအမ်ိဳးမ်ိဳးကိုစားသံုးတာေၾကာင့္အမ်ိဳးအစား(၂)ဆီးခ်ိဳေရာဂါရွိသူေတြမွာႏွလံုး
ေသြးေၾကာေရာဂါၿဖစ္ႏိုင္ေၿခေလ်ာ့နည္းတယ္လို့အာဟာရဆိုင္ရာဂ်ာနယ္မွာေဖာ္ၿပထားပါတယ္။ပဲအမ်ိဳးမ်ိဳးဟာ
GlycaemicIndexေလ်ာ့နည္းတဲ့အစာေတြၿဖစ္တာေၾကာင့္ေသြးတြင္းအဆီဓာတ္နဲ့ေသြးဖိအားကိုထိန္းခ်ဳပ္ႏိုင္စြမ္းရွိၿပီး
ႏွလံုးေရာဂါၿဖစ္ႏိုင္ေၿခနည္းတယ္လို့သိရပါတယ္။ပဲဟင္းကိုအနည္းဆံုးတစ္ခြက္ဒါမွမဟုတ္ေရမွာေပ်ာ္၀င္တဲ့အမွ်င္ဓာတ္
ေတြအမ်ားအၿပားပါ၀င္တဲ့ေကာက္ႏွံတစ္ခုလံုးစာကိုစားေပးပါ။
No comments:
Post a Comment