Thursday, August 9, 2012

အသားကင္စားတဲ့အခါမီးအႏၱရာယ္ကင္းေစဖို့

ဘာဘီက်ဳ့လို့ေခၚတဲ့အသားကင္စားတဲ့အခါအေကာင္းဆံုးမီးေၿပာင္းကေတာ့ေလဖားဖိုပါပဲ။အဲဒါကယပ္ေတာင္နဲ့ခပ္သလိုမီးပြားမလြင့္ဘဲနဲ့မီးကိုအရွိန္မပ်က္ေတာက္ေစတယ္ေလ။
ဘာဘီက်ဳ့မီးဖိုကိုမီးမကူးႏိုင္တဲ့သံၿပား(သို့)သမံတလင္းေပၚမွာခ်ထားပါ။ၿခံအၿပင္မွာ၀ိုင္းဖြဲ့စားၾကတယ္ဆိုရင္အိမ္ခန္းၿပတင္းေပါက္ေတြ၊တံခါးေပါက္ေတြကိုပိတ္ထားပါ။မီးခိုးေတြ၊ၿပာေတြအိမ္ထဲလြင့္မ၀င္ေအာင္ေပါ့။
အေရးၾကံဳရင္သံုးရေအာင္ေရပံုး၊သဲ၊ေရပိုက္လံုးစတာေတြကိုအနီးအနားမွာအသင္ထားရွိပါ။ဘာဘီက်ဳ့ေတြၿပန္ေႏႊးဖို့ပဲၿဖစ္ၿဖစ္၊မီးေမႊးတာပဲၿဖစ္ၿဖစ္ၿမန္ၿမန္မီးေတာက္ေစဖို့ဓာတ္ဆီ၊ဖေယာင္းအၿပင္တၿခားမီးေတာက္ေလာင္လြယ္တဲ့ပစၥည္းေတြကိုလံုး၀မသံုးပါနဲ့။အလြယ္လမ္းမလိုက္မိပါေစနဲ့။
တစ္မိုးတြင္းလံုး၊တစ္ေဆာင္းတြင္းလံုးသိမ္းထားတဲ့မီးဖိုကိုစသံုးဖို့ထုတ္တဲ့အခါဂက္စ္မီးဖိုရဲ့ဂက္စ္ထြက္တဲ့အေပါက္ငယ္ေလးေတြကိုေသခ်ာသန့္စင္ပါ။
မီးဖိုကိုမီးေတာက္ေနတဲ့မီးခဲေတြအၿပည့္အလွ်ံနဲ့တစ္ေနရာကတစ္ေနရာမေရႊ့ပါနဲ့၊မ,မပါနဲ့။သင့္ေၿခလက္ေတြကိုမေတာ္တဆမီးေလာင္မႈၿဖစ္ေစမွာမို့ပါ။

No comments:

Post a Comment