Wednesday, October 3, 2012

ၾကက္သားခါးပတ္ေၾကာ္

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သား၊နံနံေစ့ေလွာ္၊ဇီယာ၊ငရုတ္သီး၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ၾကက္သြန္နီ၊မုန္ညွင္းေစ့၊ရွာလကာရည္၊၊မဆလာ၊ဆား၊ဆီ။
ၿပဳလုပ္နည္း
၁။ၾကက္သားကိုအရိုးမပါဘဲအသားခ်ည္းအေနေတာ္တံုးပါ။ 
၂။နံနံေစ့၊ဇီယာ၊မုန္ညွင္းေစ့၊ငရုတ္သီးတို့ကိုေထာင္းၿပီးရွာလကာရည္ႏွင့္တစ္နာရီခန့္စိမ္ပါ။
၃။ဆီ(သို့)ေထာပတ္၅က်ပ္သားတြင္ၾကက္သြန္ပါးပါးလွီး၍ေၾကာ္ပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီး၃လံုးလွီးထည့္ၿပီးဆား၊မဆလာသင့္ရံု
   ထည့္ၿပီးဆီၿပန္ေအာင္ေၾကာ္ပါ။
၄။ၿပီးလွ်င္အဆင္သင့္စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။   

No comments:

Post a Comment